Стоян Ненчев бе избран в УС на Националната асоциация на председателите на Общински съвети

Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев бе избран за член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на Общински съвети, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Изборът стана на Общо събрание на НАПОС вчера в Пловдив, в което участваха над 100 председатели на местни парламенти в страната. По време на форума ръководството на Асоциацията представи отчет за свършеното през 2019 г. Общото събрание разгледа и прие бюджета за 2020 г., а така също и програмата през настоящата година, която акцентира върху законодателството, касаещо местното самоуправление и повишаването на административния капацитет.

За председател на Управителния съвет бе избран председателят на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спиридонов, а за председател на Контролния съвет Николай Димитров от Казанлък. Новият председател, заедно с изпълнителния директор Делян Дамяновски, направиха предложението сред членовете на Управителния съвет да е и председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев.

Стоян Ненчев е юрист, има дългогодишен опит в местните парламенти като общински съветник и председател на комисиите по законност в различни мандати.

Изборът му в ръководството на организацията на председателите на Общински съвети е поредно признание за общинската управа в Разград. Припомняме, че през февруари кметът на Община Разград Денчо Бояджиев бе избран за председател на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в България.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.