Стотици – от деца до ветерани, се включиха в лекоатлетическия крос „Освобождение”

Стотици – от най-малките ученици до ветерани от общините Разград и Кубрат, се включиха в 57-я лекоатлетическия крос „Освобождение” в Разград. Надпреварата е част от празничните събития по повод Деня на Разград  – 28 януари, но отпадна заради противоепидемичните мерки тогава.

Кросът откри зам.-кметът Добрин Добрев с поздрав към състезателите и организаторите в спортния празник под ласкавите лъчи на майското слънце и с пожелание за успех на финала.

Бегачите бяха разделени в осем възрастови групи и  пробягаха съответно различни разстояния: 300, 600, 1100 и 2200 метра. Най-добрите получиха медали, грамоти и предметни награди. Организатори на кроса са Община Разград и Регионалното управление на образованието със съдействието на спортния клуб по лека атлетика “Лудогорец” и Ученическата спортна школа „Руси Бухтев”.

Заместник-кметът Добрин Добрев аплодира победителите в първите възрастови групи, връчи и медалите и наградите на най-малките участници, класирани до шесто място в своята възрастова група.

Първият крос „Освобождение“ е на 31 януари 1965 г. Основен инициатор, основател и организатор  е Младен Бобев. Още от историята на популярното у нас и в чужбина състезание през години назад вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.