Отложеният крос „Освобождение“ – на 4 май

Отложеният от януари лекоатлетически крос „Освобождение“ – едно от най-масовите събития, посветено на Деня на Разград 28 януари, ще си проведе на 4 май, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Тазгодишното 57-мо издание не се случи заради актуалните тогава противоепидемични мерки.

Стартът на надпреварата е в 14,00 ч. на площад „Възраждане“. Според възрастовата група и пола си участниците ще бягат 300, 600 или 1100 метра по улиците на Разград.

Участниците са разпределени в 6 възрастови групи – от първолаци до ветерани. Класираните от първо до трето място в своята група получават медали и предметни награди, а от четвърто до шесто – грамоти и предметни награди.

Първият  крос „Освобождение“  е проведен на 31 януари 1965 г., посветен 87-та годишнина от освобождението на Разград. Учредена е специална купа и за участие са поканени лекоатлети от Северна България. През 70-те години на 20-ти век кросът получава популярност извън границите на България. На старта са заставали атлети от Унгария, Германия, Русия и САЩ. През 1994 година с решение на Общинския съвет състезанието се посвещава на Деня на Разград – 28 януари и става част от спортната програма за празника.

Организатори на  кроса са Община Разград и Регионалното управление на образованието със съдействието на спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец” и Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.