Среща на ръководството на РИМ-Разград с членовете на Центъра по регионална история

Предколедна среща имаха днес директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова и проф. д-р Росица Ангелова – началник отдел „Нова и най-нова история“, с членовете на Центъра по регионална история, който от началото на ноември официално е в къщата музей „Акад. Анание Явашов“.

На срещата бяха обсъдени съвместните инициативи, които ще бъдат реализирани през идната 2023 година. А Мирослава Кацарова предостави свои авторски краеведски изследвания на Центъра.

След дискусията проф. Ангелова подари на всеки екземпляр от най-новата си книга „Историческото образование през Възраждането“ с автограф. В подаръчните торбички бе добавен и луксозният многолистов календар за 2023 г. на тема Етнография, илюстриран с накити, съхранявани във фонда на музея.

Срещата завърши с пожелания за здраве, светли Коледни празници, щастлива и успешна Нова година.

Припомняме, че Центърът по регионална история е наследник на учредения в Деня на музеите през 2021 г. клуб Краезнание“, а учредителите бяха 15 души – дългогодишни изследователи на миналото на различни населени места или развитието на региона в конкретна сфера в Лудогорието.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.