Среща на всички областни управители за 25-годишнината от създаването на институцията

Областният управител Владимир Димитров събра на обща среща всички свои предшественици на поста.

Повод бе навършването на 25 години от създаването на Областна администрация Разград. Присъстваха почти всички областни управители – Пейчо Георгиев, д-р Валентин Василев, д-р Илиян Драмалиев, Петър Василев, Галина Георгиева, Манол Кившанов, Гюнай Хюсмен, Иван Борисов, Драгомир Златев и Владимир Димитров.

Преди четвърт век тази новосъздадена институция бе оглавена от покойният вече Димитър Мочев, който даде голям пример на следващите на поста и през годините областната администрация се развиваше и усъвършенстваше, каза Владимир Димитров.

Той представи няколко от основните акценти в работата му от встъпване в длъжността в края на месец юли до днес. Една от основните му задачи е била организирането и провеждането на честни и демократични местни избори в областта , като Димитров отчете, че изборите са преминали без проблеми.

Като най-голямо препятствие, което е трябвало да се преодолее по време на управлението в този период, той посочи двете бедствени положения: това в исперихското село Лъвино и бедственото положение в края на месец ноември, което бе обявено за цялата област Разград за ради обилния сняг. Областният управител сподели, че и двете кризисни ситуации са приключили без жертви и измръзнали хора.

Димитров набеляза основни проблеми, които все още търсят своето разрешение и за които работи със своя екип: качеството на атмосферния въздух в Разград и високата цена на питейната вода. Той посочи, че е оказал съдействие за осигуряване на средства за подготовка на технически проект за модернизация на градската пречиствателната станция в град Разград на стойност 1 050 000 лв. Разказа също за инициативата, по която работи съвместно с „Водоснабдяване Дунав“ и управителя на фирма „Рока Къмпани“, за включването на три шахтови кладенци на територията на предприятието към водопроводната мрежа на Разград.

Областният управител сподели, че вече се работи по възобновяване дейността на ВиК асоциациите в Разградско, продължава и реставрацията на националния паметник на културата – джамията „Макбул Ибрахим паша“.

Зам.-областният управител Ивелина Игнатова допълни представянето на свършеното досега с друга възобновена дейност – работата на Областния съвет за превенция на домашното насилие. Тя разказа и за няколко нови инициативи, реализирани през периода, като например съвместната историческа изложба с Областна администрация Търговище.

Пълният отчет на Владимир Димитров е публикуван на сайта на Областна администрация – Разград.

Днес всички бивши областни управители си припомниха постиженията, които са имали и приноса на всеки един от тях в качеството им на областни управители.

Срещата завърши с обща снимка във фоайето на администрацията, която да остане за архива. С тях се снимаха и служителите на Областна администрация Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.