Спомен за Васил Левски и урок по родолюбие в едноименната детска градина

ЛЮБОПИТНА ПОДРОБНОСТ Е, ЧЕ ЕДНА ОТ АСИСТЕНТКИТЕ НА ЗНАМЕНОСЕЦА Е МАЯ – ДЪЩЕРЯТА НА ТЕХНИЧЕСКИЯ ДИРЕКТОР НА „ЛУДОГОРЕЦ“ КОЗМИН МОЦИ

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Хабибе Расим, областният управител Деян Димитров, зам.-областният управител Драгомир Златев и представители на Обществения съвет към детската градина бяха гости на музикално-поетична програма в ДГ “Васил Левски“, посветена на 149 години от гибелта на Апостола на свободата и на патронния празник на забавачницата.

Пред официалните лица децата от четвърта група представиха песни, танци и стихове за Васил Левски. След това с едноминутно мълчание и ставане на крака заедно децата и техните гости почетоха паметта на Апостола.

Събитието завърши с прожекция на филм, посветен на Апостола: „Незабравимата България“ на Искрен Красимиров, който пак бе изгледан заедно от малчуганите и техните официални гост

В приветствието си кметът Денчо Бояджиев пожела на децата това, което научават за Левски в детската градина, а по-късно и в училище, да остане трайно в съзнанието им, да бъдат наистина възпитаници на Левски по дух и от сърце. Пожела им още да запазят тази енергия, страст, чувство на признателност, с които изпълняват песните и стиховете в негова чест, Апостолът да бъде техен пътеводител в живота. Бояджиев поздрави и преподавателите и директора на детската градина Елена Трифонова за иновативните решения, които прилагат при възпитанието и обучението на децата и по отношение на изразяване на почитта към Апостола на свободата.

Любопитна подробност е, че една от асистентките на знаменосеца в градината е Мая – дъщерята на техническия директор на „Лудогорец“ Козмин Моци.

/e-Razgrad/

Снимки: Община Разград

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.