Кораб със стотици луксозни коли се носи изоставен в Атлантика

Португалските военноморски сили потвърдиха в сряда, че патрулен кораб се е притекъл на помощ на Felicity Ace, голям товарен кораб с хиляди луксозни автомобили, преминаващ през Атлантическия океан. Корабът гори и се носи без управление край бреговете на Азорските острови след евакуирането на 22-членния екипаж.

Felicity Ace отпътува от германското пристанище Емден на 10 февруари с коли на Volkswagen, включително 189 броя Bentley и неопределен брой Audi, Porsche и Lamborghini. Според VW Group общият брой броят на превозните средства на борда е близо 4000.

Очаквало се е корабът да пристигне в Дейвисвил, Роуд айлънд, сутринта на 23 февруари. След подаването на сигнала за бедствие в сряда сутринта корабът под флага на Панама бързо е достигнат и от четири търговски кораба в района. Според Naftika Chronika екипажът на Felicity Ace е напуснал кораба на спасителна лодка и е бил взет от Resilient Warrior, танкер, управляван от гръцката компания Polembros Shipping Limited.

Felicity Ace е построен през 2005 г. и засега няма подробности за причината за пожара освен информацията, че е избухнал в товарен трюм на кораба.

Автодилъри и клиенти съобщават за намиращи се на борда модели, пътуващи към Хюстън, щата Тексас, включително GTI, Golf R и ID.4. Един от клиентите сподели, че от август насам чакал своето Porsche Boxster Spyder, което е с начална цена почти 100 хил. долара.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.