След консултации при президента, Камелия Нейкова ще е председател на ЦИК

Партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” предложи юриста Камелия Нейкова за председател на Централната избирателна комисия. Това става на извънредни консултации на “Дондуков” 2 днес, след като ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов.
В момента Нейкова е сътрудник към правната комисия в Народното събрание. В предишен мандат на изборната комисия тя бе неин говорител от квотата на БСП, а в периода 2008-2009 г. е била зам.-министър на отбраната по време на управлението на Сергей Станишев. Тогава титуляр на министерството е Николай Цонев, в чиято партия “Нова алтернатива” после Нейкова участва.
Кандидатурата на Нейкова всъщност бе лансирана от Мая Манолова, която я определи като почтен човек и добър професионалист. Тя призова “Има такъв народ” да я издигне.
“Не можем да си позволим безотговорното поведение на ГЕРБ, ще предложим”, каза зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. Преди това обаче той поиска юридическо тълкувание от правния съветник на държавния глава проф. Емилия Друмева, която каза, че изборната комисия не може да се конституира без председател, а после – попита партиите биха ли подкрепили кандидатурата.
Зам.-председател на новата изборна комисия от ГЕРБ ще бъде специалистът по изборни системи Димитър Димитров, който досега бе неин говорител.
Всички парламентарни сили обвиниха ГЕРБ, че се опитва да саботира изборите и да създава хаос.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.