11 са жертвите на катастрофи в Лудогорието от 1 януари досега, почитаме паметта им в неделя

СПРЯМО МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2019 ГОДИНА ТЕЖКИТЕ ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ С ТРИ, С ДВАМА ПОВЕЧЕ СА И ЗАГИНАЛИТЕ НА ПЪТЯ

С решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

През 2020 г. Световният ден е на 15 ноември. Ежегодно Министерството на вътрешните работи подкрепя събитията в памет на загиналите при движение по пътищата на страната и извън нея, а от името на ведомството се отправя призив към българската общественост, институциите и организациите да са съпричастни с отбелязването на Световния ден.

От началото на годината до момента на територията на ОДМВР-Разград са настъпили 336 пътно-транспортни произшествия, от които 93 тежки. При катастрофи са загинали 11 души и са били ранени113.

Статистиката сочи, че спрямо месец ноември 2019 година тежките пътно-транспортни произшествия са се увеличили с три. С двама повече са и загиналите на пътя. Ранените при катастрофи са с 13 повече за периода 1 януари – 13 ноември 2020 г. спрямо същия период на 2019 г.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.