РЗИ започва проверки по магазини и ателиета за носене на маски  

ИМА ОЩЕ ДВЕ ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУСА ЖЕНИ В РАЗГРАДСКО

Директорът на РЗИ д-р Генева съобщи, че във връзка със заповед на министъра на здравеопазването, екипи от инспекцията са започнали масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки в хранителни, нехранителни и магазини за промишлени стоки в Разград, както и фризьорски салони, ателиета за услуги, детски градини, автогара и читалище Езерче и Цар Калоян. Нарушения на са установени. нарушения. Няма  издадени предписания и съставени актове.

Днес проверките продължават в Разград и община Завет.

Започват проверки и по спазване на режима по провеждането на абитуриентските балове.

В съобщение до медиите областната администрация информира още, че през последното денонощие на територията на областта са потвърдени два но случая на COVID-19, позовавайки се на справка на РЗИ.

Единият случай е жена на 51 г. от с. Подайва. Потърсила е медицинска помощ на 22.06.2020 г. в разградската болница и е хоспитализирана в инфекциозното отделение. Резултатът от PCR теста й е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония II степен.

Вторият случай е жена на 55 г. от Разград. Потърсила е вчера медицинска помощ в разградската болница. И тя е настанена в инфекциозното отделение с положителен PCR тест. Боледува още от артериална хипертония  II степен и хронична обструктивна болест.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 51, от тях активни са 27 лица. Един е оздравял  – мъж на 66 г. от с. Ясеновец. На стационарно лечение в Разград са 9 лица, от които един е интубиран.

Шестима  пациенти са на стационарно лечение в болница „Медика“ – Русе и трима в  „Канев“ – Русе.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.