Разград домакинства на финалите на „Ученически игри 2024“ по баскетбол и волейбол

Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева откри финалите на „Ученически игри 2024“ по баскетбол и волейбол за момичета 5-7 клас, чийто домакин през следващите 4 дни е Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Церемонията по откриване на двата турнира се проведе в спортна зала „Абритус“, където ще се играят баскетболните мачове, срещите по волейбол са във физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

В приветствието си към младите състезателки, техните треньори и съдиите Елка Неделчева припомни, че Разград не за пръв път е домакин на подобни събития. „Добре дошли в Разград, където освен гостоприемство, ви предлагаме и добри условия да покажете своето спортно майсторство в двата спортни обекта, в които се провеждат турнирите – обновената спортна зала „Абритус“ и новоизградения физкултурен салон на Езиковата гимназия. Най-важното в тези игри е да имате възможност да са изявите, но и да завържете нови приятелства, да се заредите с приятни емоции. Нека феърплеят победи“, пожела тя.

Участниците в двата турнира бяха приветствани и от изпълняващия функциите оуправител Надя Йорданова. Клетва от името на състезателите за достойна игра прочете Моника Добрева от баскетболния отбор на ОУ „Никола Икономов“, а от името на съдиите за обективно съдийство – главният съдия във волейболния турнир Васил Йорданов.

Сред официалните лица на откриването бяха и началникът на РУО на МОН Ангел Петков, Елеонора Горбанова от Министерството на младежта и спорта и други.

Водещ на събитието бе експертът по спорт в РУО Николай Миланов, който представи организаторите и участниците. Турнирите се организират от: Министерство на образованието  и науката; Министерство на младежта и спорта; Българска асоциация „Спорт за учащи”; Регионално управление на образованието – Разград; Областен клуб „Спорт в училище – Разград” и Община Разград, в организацията на финалите по баскетбол участва и Баскетболен клуб „Вълци-Разград“.

Финалисти в турнира по волейбол са: ОУ „Акад. Даки Йорданов”  – Омуртаг; СУ „Н. Й. Вапцаров” – Царево; 107 ОУ „Хан Крум” – София; ОУ „Добри Чинтулов”  –  Варна; ПМГ„Проф. Емануил Иванов“–  Кюстендил; ОУ„Алеко Константинов”– Димитровград; ОУ „Стефан Пешев” – Севлиево; ОУ „Отец Паисий” – с. Тополово, Пловдив; СУ „Цар Симеон Велики” – Видин; ОУ „Васил Левски” – Разград.

Финалисти в турнира по баскетбол са отборите от: I СУ„Св. Седмочисленици”– Търговище; ОУ „Петко Каравелов” – Асеновград; СУ „Отец Паисий” – Самоков; ОУ „Ран Босилек“ –  Габрово; ОУ „Елисавета Багряна” – Сливен; VI ОУ„Свети Никола” – Стара Загора; ОУ „Цар Симеон I” – Варна; 4 ОУ „Иван Вазов” – Монтана; 143 ОУ „Георги Бенковски“ – София; ОУ„Никола Икономов” – Разград.

Поздрав към участниците със свои танци отправиха две формации на Центъра за работа с деца – Градски мажоретен състав и Танцова формация „Феникс“.

Според предварителната програма срещите и в двете зали са днес, в четвъртък и петък. В събота от 9.00 ч. е мачът за трето място по баскетбол, финалът е от 10.30 ч., а официалното награждаване – от 12.00 ч.

Срещата за трето място по волейбол е от 8.30 ч. в събота, финалът е от 9.45 ч., официалното награждаване и закриване на турнира – от 11.15 ч.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.