Разград бе домакин на Регионалната академия на жени ГЕРБ „Жените в политиката“

„България има нужда от обич“ под това мото премина проведената Регионалната академия на жени ГЕРБ Разград „Жените в политиката“. В неs участваха жени от структурите на партията от областите Разград, Търговище, Шумен и Добрич, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

Академията бе водена от Елена Дочева, член на НИС Жени ГЕРБ. Участниците бяха приветствани от председателя на НИС Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова, която бе и гост-лектор, от народния представител Гюнай Хюсмен и от Областния лидер на ГЕРБ за област Разград Владимир Димитров.

„Без ГЕРБ България няма бъдеще“, каза в обръщението си Екатерина Йорданова. Тя каза още, че женска политика не може да се прави само от жени и затова разчитат и на мъжете, които се явяват посланици на женските идеи и инициативи. Това, което се случва на национално ниво, трябва да се прехвърли и на областно и на общинско – женското присъствие да е равнопоставено и когато се номинират и нареждат листите за изборите, допълни още тя.

Владимир Димитров, областен лидер на ГЕРБ в Разград приветства всички участници във форума. Той каза: Жените от ГЕРБ сте най-активната женска организация в страната, вашето присъствие навсякъде е осезаемо. Непрестанно работите по различни инициативи и това се вижда ясно. Без тази нежна сила, каквато сте вие жените, без вашите идеи и енергия, политиката никога нямаше да бъде същата. Вие сте голяма сила и ние мъжете ви имаме голямо доверие, че винаги вземате най-правилните и смислени решения“.

Успешно провеждане на Академията на жените пожела и народният представител Гюнай Хюсмен. Той изтъкна факта, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов навреме е разбрал, че жените са по-добрата част в политиката и им е гласувал доверие в управлението. Той посочи като най-добро съотношение 60 на 40 в полза на жените в политиката.

Изказване имаше и Председателят на Общински съвет Разград Галина Георгиева, която отчете като напредък това, че в Община Разград има четири зам.-кметове – жени.

Форумът започна с представяне на поетесата Павлина Стаменова, на чието творчество преди дни Жени ГЕРБ Разград се насладиха в организираното от тях четене. Тя бе представена от Надежда Радославова.

Темите на академията днес бяха „Междуетническата толерантност “ с лектор народният представител Гюнай Хюсмен, „Жените в политиката“ – лектор Екетерина Йорданова и „Съвместяване и баланс между политическа ангажираност, семеен и личен живот“ – лектор народният представител Ралица Тодорова.

Академията завърши с посещение на Регионалния исторически музей „Абритус“.

/e-Razgrad/

Hits: 407

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.