Разградски училища отбелязаха Световния ден на психичното здраве

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него проведоха свои инициативи, насочени към учениците от училищата в община Разград по повод Световния ден на психичното здраве – 10 октомври .

Изготвените от ОбСНВ и ПИЦ материали включваха листовки и плакати за психичното здраве, които бяха раздадени във всички училищата и достигнаха до учениците с помощта на педагогическите съветници, психолози и учители. Всяко училище по свой начин отбеляза Световния ден на психичното здраве, в повечето училища се раздаваха листовките и се дискутираше върху темата, предложена от ОбСНВ и ПИЦ.

С танци и екипни състезателни игри ОУ “Никола Икономов” отбеляза Световния ден на психичното здраве.  В ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ по радиото на училището бе отправено послание към всички ученици и бяха поканени да се включат в кампанията и покажат съпричастността си като изиграят едно българско хоро.

Екипът на ОбСНВ беше поканен да присъстват при отбелязване на събитието в две от училищата: ПГИ „Робер Шуман“ и ППМГ „Акад.Н.Обрешков“ , където със съдействието на учителите по физическо възпитание, педагогическия съветник и психолога часът се проведе по- интересен и забавен начин, като учениците изпълняваха различни упражнения, полезни за физическото здраве, в

Снимки бяха получени от: СУ „Христо Ботев“, ОУ „Ив.С.Тургенев“, ОУ „Н.Икономов“, ПГИ „Робер Шуман“, ППМГ „Акад.Н.Обрешков“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, НПТГ „Шандор Петьофи“, ПГТС „Христо Смирненски“, в някои от училищата кампанията ще се проведе в дните до края на седмицата.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.