Корнелия НИНОВА: Разград има изграден, готов млад кмет – Добрин Добрев!

ЛИДЕРЪТ НА БСП ЗАЯВИ, ЧЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИЖДА В КАНДИДАТСКА ЛИСТА ТАКОВА БОГАТСТВО ОТ ХОРА С ПРОФЕСИИ, ЕКСПЕРТИЗА И МОЖЕНЕ В СВОЯТА СИ ОБЛАСТ – ЕКИП, КОЙТО ОБХВАЩА ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ В ЕДНА ОБЩИНА

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова подкрепи лично днес 33-та кандидати за общински съветници и кметове на Балкански, Гецово, Дряновец, Осенец, Побит камък, Пороище, Просторно, Радинград, Раковски, Стражец, Топчии, Ушинци и Ясеновец, издигнати от местната коалиция „БСП за България“ (БСП-ВМРО).

На събитието бе изразена и единодушната подкрепа на коалицията и множество още политически и неправителствени организации за независимия кандидат за кмет на Разград Добрин Добрев.

В листата за общински съветници от БСП-ВМРО са включени социалисти и представители на ВМРО, на гражданската квота и неправителствения сектор. Дамите са 12. Кандидат общински съветници с висше образование са 26, трима продължават образованието си във висши учебни заведения. Опит като общински съветници в минали мандати имат седем от кандидатите. Изготвянето на кандидатската листа е съобразено с необходимостта в нея да има представители от всички сектори на обществения и икономическия живот. По традиция в листата има сериозно представителство на юристите, начело с адвокат Стоян Ненчев – и сега председател на Общинския съвет в Разград. Има представители на образованието, науката и културата, на малкия и средния бизнес, фермери, земеделски производители, както и специалисти в различни икономически сфери, инженери и лекари, бе обявено пред множеството в градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

„Изминалите четири години бяха трудни години: на ковид-падемия, на финансова криза, на спирала от парламентарни избори през няколко месеца и липса на трайна парламентарна и централна изпълнителна власт. Точно в това време пролича, че общините са едни от най-стабилните елементи в системата на държавната власт.

Разградската община е една от тях. Успяхме, успяхме заедно: кметският екип и общинските съветници. Успяхме да осигурим ново развитие на нашия град след безвремието през периода 2015-2019 г, когато управляваше ГЕРБ“, заяви водачът на листата Стоян Ненчев.

И направи на глас равносметката: пътната инфраструктура и обновените основни булеварди улици; ремонт и преустройство на всички учебни заведения; стореното за бизнеса в общинската бизнес зона „Перистър; продължаване на традициите на културния живот и обогатения културен календар на Разград. И това – с решаващата подкрепа към кметския екип от представителите на БСП в изтичащия мандат на Общинския съвет, през който са приети над 700 решения, осигурили възможност за развитието на икономиката, за нормалното функциониране на всички системи, свързани с комуналния и обществен живот в общината.

„По стечение на обстоятелствата през една голяма част от изминалия мандат ръководството на общинската администрация пое зам.-кметът Добрин Добрев, който се справи блестящо“, обяви Стоян Ненчев. По думите му Добрин Добрев има изключително избистрена управленска програма и е най-подготвен за поста сред останалите 10 кандидати за кмет. „Защото той е вече изграден ръководител с мащабно мислене с умение да види важните проблеми за развитието на общината, да формира екип и да набележи целите и средствата, чрез които да бъдат постигнати задачите за развитието на общината“, мотивира се Стоя Ненчев и с абсолютна убеденост се обърна към него: „Добрине, ти си следващият кмет. Готви се след  месец да поемеш ръководството но града и общината!“.

След което поиска подкрепа с бюлетина №68 за листата от „експерти, най-добрите знаещи и можещи хора за всичко, което е свързано местното самоуправление“. Те пък от своя страна ще гарантират успеха на Добри Добрев при бъдещото му управление, включително и със злободневния проблем с миризмите в столицата на Лудогорието.

„Разград е една от общините, с които се гордеем и няма как лично да не ви поздравя, разградчани, да ви благодаря и да ви помоля заедно да дадем сили, енергия и вяра на Добрин – нашият кандидат за кмет, на нашите кандидати за общински съветници и кметове на населените места, за да се случват нещата още по-добре“, започна приветствието си Корнелия Нинова.

Тя специално благодари и засвидетелства личното си уважение към Денчо Бояджиев,  който „с опита на управленец успя да създаде силен екип в община Разград, но съумя и да осигури приемственост. Той даде на Добрин възможност като зам.-кмет да се учи и трупа опита в работата“. Резултатът – Разград има изграден, един готов млад кмет. Млад, умен мъж, вече подготвен ,участвал във всички решения досега и в подготовката на бъдещи проекти за развитие на общината.

Корнелия Нинова не скри, че познава Добрин Добрев и „като партиен човек, изключително амбициозен, дисциплиниран и подреден млад мъж“. И заяви увереността  си, че той така ще работи и за общината си.

Нинова заяви, че за пръв път вижда в кандидатска листа такова богатство от хора с професии, експертиза и можене в своята си област. Тя ги определи като екип, който обхваща всички дейности в една община професионално.

Но, „за да разгърне потенциала си в следващите четири години, е нужен верен избор на 29 октомври. А това ще направи многократно по-успешен и мандата на Добрин“.

В словото си кандидатът за кмет Добрин Добрев припомни как преди четири години заедно с Денчо Бояджиев са поискали подкрепа за тогавашните избори, мотивирани от болката, заради случващото и неслучващото се в мандата на ГЕРБ от 2015 до 2019 г. да получи Разград необходимата грижа по пътя на своето европейско развитие. И че въпреки превратностите на съдбата, изпитанията заради пандемията и глобалните икономически проблеми, управленският екип се е справил.

„В един не малък период от време трябваше да понеса отговорността за всичко, което трябваше да бъде свършено. То е тук пред вас, в най-крайния квартал, в нашите села. Предстои съдбоносен избор. Трябва да изберем подготвен човек за предизвикателствата в следващите четири години. Смело заявявам, че аз мога да бъда този човек, с екип, с който заедно успяхме да разработим и реализираме много проекти и да гарантираме възможности следващият управленски мандат да премине по-леко през очакваните тежки дни. А и да успеем да привлечем така необходимия ни допълнителен ресурс, с който да гарантираме развитието на нашия град“, заяви Добрин Добрев.

И декларира, че стои зад всеки един ред в управленската си програма. А за самочувствието да поска подкрепа на изборите, той благодари на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му, на всички политически партии, неправителствени организации и граждани, застанали зад гърба му и повярвали, че именно той може да бъде следващият успешен кмет на Разград.

„Зад успеха ми се крие успехът на Разград! С вашата и с подкрепата на Общинския съвет можем да надградим направеното и да извършим още добри дела за Разград. Нека бъдем заедно в тази битка, за да преведем Разград – нашият общ дом – през всички изпитания, които ни предстоят!“, призова хората Добрин Добрев.

След официалната част по представянето на кандидатската листа на БСП-ВМРО за общински съветници, кметове на населени места и заявената подкрепа към независимия кандидат за кмет Добрин Добрев с бюлетина № 71, своя музикален и танцов поздрав поднесоха солистката на Капанския ансамбъл Габриела Минкова и игралците от Танцов клуб „Абритус“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.