Разградски ученици завладяха телевизионните екрани

Симулация на телевизионно предаване на английски език организираха ученици на Основно училище “Иван Сергеевич Тургенев” в Разград по случай завършване на учебната година в дистанционна среда.

Инициативата се проведе като публична изява на групата по занимания по интереси “Learning English can be fun” по проект “Подкpепа за успех”, съобщи преподавателката по английски език и ръководител на групата Айтен Кязимова.

Групата е сформирана с цел изучаване на английски език по забавен начин, като превес по време на заниманията имат информационните технологии. Идеята се заражда след участие на екип от училището в проект – симулация “Политически форум за целите на ЦУР на ООН” и като изненада за партньорите по проект Еразъм + и etwinning “В Европа – децата, в страната на чудесата”, на които училището е водеща организация.

Кязимова обясни, че по време на телевизионното шоу “EU students in EU wonderland” се е провел конкурс за “Най-добър телевизионен водещ”. След предварителна селекция от сто претенденти за титлата от пети до седми клас до финал достигнали десет ученици. Задачата им е била да представят предварително разработени проекти за страните партньори и да убедят публиката да пожелаят да посетят тези страни, както и това, че са най-достойните телевизионни водещи.

“Най-добрият телевизионен водещ” е излъчен чрез онлайн гласуване от страна на публиката и с титлата е удостоена шестокласничката Мелек Кадри. Тя е представила Карсмиска, Полша, а за най-желана дестинация е избрана Скофйа Лока след представянето на Елисия Фейзула, също ученичка в шести клас.

Преподавателката заедно с екипа си планират подобна изява съвместно и с ученици от чужбина по проект Еразъм+ през следващата учебна година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.