Разградски таланти – отново с призове от конкурса „Звездиците на Лора“

Приключи XV издание на Националния конкурс „Звездици за Лора”в памет на Лора Николова и единайсетте деца, загинали в река Лим през април 2004 година. Организатори на конкурса са Илиян Николов, Община Свищов, Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови” и Фондация „Ангели от Лим”.

В Свищов се състезаваха над 120 деца в 5 възрастови групи, сред които и талантливите разградски певци Александра Златева, Дея Куманова и Надежда Дочева от Музикална школа „Илия Бърнев” при читалище„Развитие 1869”.

С награди се  завърнаха Александра Златева и Дея Куманова, възпитаници на Надежда Радославова и Адриан Маджаров.

В четвърта възрастова група, от 14 до 16 години, 15 – годишната Александра Златева извоюва първо място. Тя се представи с песните „Дошъл назаем” по музика и текст на Радостина Колева и „I’ll Never Love Again” из репертоара на Лейди Гага.

Дея Куманова участва в трета възрастова група – от 11 до 13 години, и с изпълнението си на песните „Както съм била” и „Hero” из репертоара на Марая Кери беше отличена с трета награда.

От организаторите на конкурса благодарствен адрес получиха вокалните педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров за професионализма и всеотдайността в работата им с деца и приноса им за развитието на конкурса.

Председател на журито и тази година бе Маргарита Хранова, а негови членове Етиен Леви, Мая Райкова, Кристина Иванова, Траян Костов и Росен Маринов.

Предстои Александра Златева да представи България на XXVII Международен конкурс „Златен микрофон” в Кастанай, Казахстан по покана на организаторите. Това е поводът за благотворителния концерт, който музикална школа „Илия Бърнев” организира утре вечер /10 април/ от 19.00 часа в залата на читалище „Развитие ”. В него ще вземе участие Гласът на България Кристина Иванова, която ще проведе майсторски клас днес и утре с талантливите певци от школата. В концерта ще участват и Балетна школа при читалище „Развитие”, Танцова школа „Сладури” и Клуб по спортни танци „Фея данс”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.