БСП ще търси от съда справедливост за секретарското място в РИК

Особеното мнение на Областния председател на БСП Наско Анастасов под протокола на областния управител Гюнай Хюсмен за проведените консултации за състава на Районната избирателна комисия в Разград и настояването секретарското място в нея да е за БСП остана без последствия и затова ние ще търсим справедливост в съда.

Това обявиха на пресконференция днес Наско Анастасов и народният представител Денчо Бояджиев. Ще го направим, защото това съвсем не се случва за пръв път, подходът се повтаря като под индиго, мотивира се Д. Бояджиев.

Понеже делото се гледа по реда на бързото производство, решението на Върховния административен съд ще бъде взето още до края на тази седмица, каза още Бояджиев.

Силно се надяваме на справедливост, категорични бяха двамата. Още повече, че по време на консултациите никоя партия, освен БСП, не  е поискала секретарското място в комисията и това е записано в протокола.

Те са категорични, без да обсъждат качествата на назначения от ЦИК секретар на комисията за евроизборите в Разград, че безспорният фаворит за мястото е техният кандидат – юристът Савина Миткова, с много опит в работата на поне половин дузина районни избирателни комисии за различни вотове в годините назад.

Анастасов и Бояджиев посочиха и още една любопитна статистика за състава на всичките районни избирателни комисии за предстоящите през май евроизбори. Никоя от 29-те комисии в страната не се оглавявала от представител на БСП. Не е нормално втората по сила партия в държавата да няма поне един председател на РИК. Това според тях издавало договорката между ГЕРБ и ДПС – особено в двата района, където ГЕРБ не е хегемон – Кърджали и Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.