Разградски таланти обраха наградите на национален фолклорен конкурс

Шестгодишните певци Мартина Матева и Йордан Гавазов от  класа на Детелина Тодорова в Музикалната школа “Илия Бърнев” в Разград грабнаха всички възможни първи места във възрастовата си група на националния фолклорен онлайн конкурс “Дунавски напеви” в Русе.  Добрата новина в годината коронавируса  съобщи днес директорът на школата Деян Денчев.

Мартина е първа с хороводна песен, Данчо с родословие от Балкана и Родопите разбил конкуренцията с родопска песен, а двамата в дует били безапелационни с песен от шоплука.

В организирания от школата за изкуство “Бельовска”  участвала и осемгодишната Ренета Петрова. Нейна е втората награда за индивидуално изпълнение на добруджанска песен във втора възрастова група.

Детелина Тодорова подчерта, че това са преди всички деца на Разград и после на Музикалната школа и че е изключително щастлива и горда от тях. Пожела им още много награди, да имат концерти и публиката.

Децата са били в конкуренция с около 200 млади таланти от страната. Представяли са се пред журито с видеоклип, изпълненията са в домашна обстановка, облечени в народна носия, а записът е без микрофон.

Деян Денчев обяви още едно отличие за възпитаник на Музикалната школа. Славена Петкова от класа по пиано на Галина Героева е с втора награда във втора възрастова група от Националния конкурс “Мила Михайлова” във Варна, където не е била присъдена първа награда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.