Разбиха фамилия „ало измамници“ от Ясеновец, МВР показа над 1 000 000 лева и няколко килограма злато

Призори тази сутрин служители от ОД на МВР в Разград и териториалното звено „Борба с организираната престъпност“  в Русе са извършили претърсване  на четири адреса в Ясеновец.

В един от имотите са открити в метална каса и в тайник зад картина 400 000 евро, над 150 000 лева между 2 и 3 килограма злато. Задържани са 41- годишният Сезгин Шукри, втората му съпруга Сезен на 38 години, 62-годишният му баща му Шукри и 22-годишният му син..

Това обявиха на специална пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев. Мярката им за задържане ще бъде удължена на 72 часа.

Повдигнатото обвинение е за пране на пари и данъчни измами в особено големи размери. Иззета е много черна техника.

„Най-вероятно става въпрос за измами по позната телефонна с схема на разговори с чужбина, но типичната алоджийска схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени”, каза Тихомир Тодоров и допълни, че е пресметнал – за да има толкова пари, трябва работи без да харчи от тях поне 16 години.

Бившата съпруга на Сезгин била позната като „алоджийка“, настоящата била в пъти по-добра. Фамилията живеела в абсолютен лукс. Сезгин имал този имот, баща му още един в Разград, притежавали две висша класа „БМВ“-та, бус и салон за красота на ул. „Ив.Вазов“. Сезгин имал и „Лада“, но нито той, нито баща му – нито минута работа през целия си живот досега.

Разследващите допускат, че е възможно в процеса на детайлизиране на работата по случая да се стигне до обвинение и за организирана престъпна група. „Разбрахме, че адвокати от София са вече тук. В това няма нищо изненадващо, предвид откритите пари и злато“, коментира окръжният прокурор.

„В този бизнес, обаче вероятно има криза, щом работата ни по него започна с анонимно обаждане на личния ми мобилен телефон. Вярно, номерът го има в сайта, но човекът отсреща каза, че не бива да се занимавали с кокошкари, а трябва да погнем Сезгин Шукри. Съобщи адреса и ЕГН-то му… Признавам, допуснах, че обаждането е шега, но после реших да опитаме макар и с удар във въздуха, с вероятност сигналът да се окаже 50/50. Оказа се успешна акция, но има криза, щом като започнаха един друг да се издават“, каза още Тихомир Тодоров.

И завърши: „На връх Преображение Господне им развалихме сватбата – трябвало да е предстоящата събота.“

Окръжният прокурор обеща да допълва информацията по случая, когато има развитие по него.

На финала на пресконференцията старши комисар Ивайло Йовчев съобщи, че акцията е била подготвена предварително, минала е съвсем гладко, не е имало даже и опити за съпротива по време на обиските на адресите в Ясеновец

/e-Razgrad/

Hits: 183

One Reply to “Разбиха фамилия „ало измамници“ от Ясеновец, МВР показа над 1 000 000 лева и няколко килограма злато”

  1. Neka ima tova pone za bednite depotatite miloni milardi kradat ne mislyat kakvo pravi parlamenta zasto ne gi arestuvate a zastoto sa Depotati .Banda 240 coveka banda .prpdadohte zemyata darjavata be Tapanari mamkavi izmamnici balgari .viste alcni i dolni sram za Balgariya mosenci mamkafi dayebam banditi muhlovci

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.