Работна среща на Гюнай Хюсмен с шефа на Агенцията по храните Паскал Желязков заради свиневъдството и пчеларството в Разградско 

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен преведе едночасова работна среща с проф. д-р Паскал Желязков, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните  и д-р Илиян Драмалиев, директор на областната дирекция на Агенцията.

Обсъден беше актуалният въпрос за новите зоохигиенни изисквания при отглеждане и регистрация на свине в лични стопанства от тип „заден двор“ и ситуацията в Разградско с африканската чума по свинете. Разискани бяха възможностите за финансиране от Държавен фонд „Земеделие“ на мерки за биосигурност.

Областният управител постави и важната тема за състоянието на пчеларския сектор в региона, като акцентира върху необходимостта за стриктното спазване на мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности. Той поиска информация за проверките от страна на ОДБХ-Разгра за случаите през тази година на отравяне на пчели при пръскане с пестициди.

Дискутирани бяха и въпроси за работата на общопрактикуващите ветеринарни лекари и дейността на Областната дирекция срещу разпространението на коронавируса.

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.