Блокадите падат на Гергьовден, индивидуален спорт на открито и заведения с градини – от понеделник

„КПП-тата изиграха много важна роля. Имаме определени места, където заграждаме улица, град, махала и ще продължим да действаме по този начин, ако се наложи. Следобеда на Гергьовден може да махнем КПП-тата“, обяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

„Разрешаваме индивидуалните спортове на открито, но не състезания. Може тенис на корт, да тичат по пистата на стадиона, да тичат в парка. Лично Мутафчийски настоява да отворим и плувните басейни при спазване на мерките“, каза още министър-председателят.

Заведенията на открито се отварят след проверка от РЗИ, ще се уточни как точно хората да ходят там, добави Бойко Борисов.

Работи се по мерките, които след 13 май ще останат със сигурност, но да останат в съответните закони или в общ закон, утре ще го обявим, анонсира премиерът.

От утре ще работят и шофьорските школи. С маски в автомобила, а теоретичната подготовка или по интернет или, ако е в зала – на дистанция.

Яслите и детските градини остават затворени. Създава се и организация  за учениците от 7 и 12 клас, гарантирано за учителите, при мерки и дистанция да се проведат матурите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.