Пътищата в областта са затворени за движение

От 02.30 часа тази нощ е въведено ограничение за движение на всички превозни средства на територията на област Разград, съобщиха от полицията.
Изградени са 8 КПП със сили на ОД на МВР – Разград. По информация от електроразпределителното дружество около 60 % от абонатите в областта да без електрозахранване поради повреди или изключване на електропреносната мрежа. Деветима бедстващи, от които 5 деца, са евакуирани от три автомобила край „Дервента“. Настанени са в сградата на пожарната в Цар Калоян.
В цялата област Разград има усложнена зимна обстановка. Отговорните институции в Областния щаб за защита от бедствия и аварии работят в координация, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.
Критичните точки са на главен път Русе – Варна в участъка от Осенец към Езерче; Разград-Исперих в участъка до жп рпелеза при Ясеновец; Разград-Кубрат, в участъка на разклона за Просторно и Побит Камък. На тези места е необходимо разчистване с роторни снегорини. Големи снегонавявания има по пътя град Кубрат към Тутракан, в участъка до с. Задруга, на изхода на Кубрат за Русе, по пътя Исперих – с. Веселец.
Почистването започва поетапно, но е необходимо да спре снеговалежът и силният вятър, за да бъде почистването ефективно.
Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е в пълна мобилизация и реагират на сигнали за оказване на помощ на бедстващи граждани като нуждаещи се от спешна медицинска помощ, родилки и хора на хемодиализа.
От РДПБЗН са оказали съдействие на линейка, която е повикана в Стражец. Приети са сигнали за паднали дървета, които са затиснали служебни и лични автомобили.
Почти всички общини в област Разград са без ток, заради паднали дървета върху електропреносната мрежа. Изцяло без ток от часове са Лозница, Самуил и Цар Калоян, в Исперих без ток са четири села, в Кубрат – всички населени места.
На много места има паднали клони и дървета.
Областният щаб за защита при бедствия и аварии е в оперативен режим от 24 ноември (петък) като тогава областният управител провери готовността на всички отговорни институции за предстоящата сложна зимна обстановка.
Областният управител следи обстановката и поддържа постоянна връзка с представителите в Областния щаб, които имат отношение към усложнената обстановка, като общините, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР, Областно пътно управление, Центъра за спешна медицинска помощ, енергоразпределителните дружества и ВиК операторите и със снегопочистващите фирми.
Областният щаб за защита при бедствия и аварии ще прецени дали да бъде обявено бедствено положение в област Разград.
/e-Razgrad/

Hits: 53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.