Професор откри масова стрелба в Университета в Невада, има убити и ранени

При въоръжено нападение вчера в кампуса на Университета на Невада в Лас Вегас са били убити най-малко трима души, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

По информация на CNN масовият стрелец е 67-годишен професор – преподавател в колежите в Джорджия и Северна Каролина, но до момента не е известно каква връзка е имал той с университета, където е извършена стрелбата.

По-рано местната полиция съобщи, че нападателят е мъртъв, но самоличността му няма да бъде официално разкрита, докато семейството му не бъде уведомено. Един ранен е в критично състояние.

Знае се, че атаката е била извършена близо до сградата “Бийм хол” (Beam Hall), която е част от университетския кампус, добавя БТА. На видеа в социалните мрежи се вижда как студенти от университета излизат с вдигнати ръце от сградата, докато униформени ги проверяват и ескортират.

По-рано Университетът на Невада публикува съобщение, в което призовава студентите да напуснат района. На място има изключително засилено полицейско присъствие. В операцията са включени и хеликоптери на американската полиция.

Властите не разкриха самоличността на жертвите. Все още не е ясно дали нападателят е бил застрелян от полицията, или е се е самоубил. Белият дом заяви, че следи ситуацията в Лас Вегас.

Дир.бг

Hits: 30

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.