Пробация за подкуп на полицаи

Апелативният съд във Варна измени наказанието на подсъдим за това, че дал 190 лв. подкуп на полицейски инспектори. Мъжът дал парите, за да не му съставят акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресслужбата на съда.

Горната инстанция измени присъда на Окръжния съд в Разград, с която Шенер А. е бил осъден на 4 месеца затвор и вместо това постанови две пробационни мерки за срок от 1 година: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Мъжът ще трябва да плати и глоба в размер на 500 лв.

Срещата между подсъдимия и полицаите е от 29 април. Обвиняемият е пътувал на предната дясна седалка в автомобил „Рено клио“ с френска регистрация по пътя между селата Хърсово и Голяма вода. При проверка от полицейски екип, за да не бъде санкциониран приятелят му, който шофирал, пътникът в колата дал 190 лева, които оставил под служебния таблет на полицаите. Веднага двамата били задържани в Районното управление в Исперих.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.