„Приказки за първолака” за 437 деца на 15 септември

Подарък със специално послание от кмета на Разград Денчо Бояджиев ще получат всичките 437 първокласници, които утре ще прекрачат за пръв път училищния праг в учебните заведения в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Книжката „Приказки за първолака” ще ги чака на чина в първата им класна стая. Изданието включва приказки от учебното съдържание: „Дядо и ряпа”, „Тримата братя и златната ябълка”, „Сливи за смет”, „Хитър Петър и гостилничарят” и „Червената шапчица”.

Тазгодишните първокласници са с 43 повече от миналата година. Общият брой на учениците в общината е 5843, преди година са били 5809. 4451 учат в общински училища, а 1392 – в държавни. В осемте професионалните и профилирани гимназия учат 2667 ученици, възпитаниците на петте основни училища в Разград, СУ ”Христо Ботев” и Спортното училище са общо 2665, а на шестте училища в по-малките населени места са 511. В 20-те детски градини на територията на община Разград се обучават 1495 деца.

Всички детски градини и училища на територията на община Разград са готови за стартиране на учебната 2021/2022 година. Взети са необходимите мерки за ограничаване рисковете от разпространение на  COVID -19, като са осигурени дезинфектанти, топла вода, изготвени са графици за приемане на децата в детските градини, създадени са вътрешни правила за намаляването на рисковете от инфекция. Осигурени са с медицински специалисти.

Всички са осигурени с отопление за есенно-зимния сезон.

Преди започването на новата учебна година ремонтите във всички образователни институции в община Разград са приключили, с изключение на дейностите в ПГ по икономика “Робер Шуман” и в Националната професионална техническа гимназия “Шандор Петьофи”.

Децата от ДГ „Здравец“, с. Гецово ще започнат учебната година при подобрени условия в занималните, спалните и санитарните помещения – подменена дограма и осветление, новообзаведено и ремонтирано спално помещение. През лятото ремонтни дейности са извършени и в детските градини в с. Благоево, с. Мортагоново, с. Стражец, с. Киченица и с. Дянково. Във всички детски градини съоръженията за игра за децата и дворовете са освежени. Община Разград подпомогна ремонта на една класна стая в ОУ „Отец Паисий“ – Дянково, в която е положен нов ламинат.

/e-Razgrad/

Hits: 3

One Reply to “„Приказки за първолака” за 437 деца на 15 септември”

  1. Виждане на пробите, по подготовка на предстящата учебна година, в дълбочина и напред във времето за отстраняване им, зависи от кадрите отговорни за това. Голяма е и ролята на кмета, която е в голяма степен важна, със своята далновидност, виждайки и точната му прецака за решаване на пробите. Успех на всички през новата учебна година! Радвам се, че има грижовност за образованието в лицето на Кмета, с който съм работила, и Община Разград! Честит празник и ползотворна учебна година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.