Разгледаха докъде е стигнало изграждането на третата клетка на депото за отпадъци

На общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците бе възложено на кмета на община Разград Денчо Бояджиев да изготви документация за провеждане на две обществени поръчки:

за осъществяване на авторски и на строителен надзор при изграждането на трета клетка на роегионално депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян“. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Денчо Бояджиев съобщи на колегите си – кметове на останалите шест общини от областта – че се отворят четирите подадени оферти по обществената поръчка за изграждане на третата клетка.

Кметът информира останалите кметове на общини от Разградска област относно изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО-Разград“. Тъй като изграждането на път към инсталацията е недопустим разход по ОП„Околна среда“, изграждането на подхода към инсталацията ще е за сметка на отчисленията за депонирани отпадъци, които общините правят.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.