Приемната на Антоанета Цонева се мести на бул. „България“ – там, където беше предизборният щаб на ПП-ДБ

МЯСТОТО ЩЕ БЪДЕ КЛУБ И НА ВСИЧКИТЕ 23-МА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА КОАЛИЦИЯТА В РАЗГРАДСКА ОБЛАСТ

„Нашата коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ отново беше първа политическа сила в Разград, но на балотажа се оказа, че сме срещу всички, което на практика предопредели крайния резултат благодарение на взаимодействието между ГЕРБ и ДПС. В седмицата преди балотажа  ГЕРБ призоваха открито да се подкрепи кандидатурата на БСП и очевидно ДПС са се включили активно. Това много ярко пролича при избора на председател на Общинския съвет“. Така коментира днес народният представител Антоанета Цонева случилото се в столицата на Лудогорието на местните избори.

По думите ѝ, от тук насетне предстои активна работа в Разград и останалите общини в областта, в които коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ има общо 23-ма общински съветници. „Те ще работят с по-високо темпо и по-висока степен на отчетност, свързани с публичните разходи и, разбира се, начинът на  взаимодействие има между общините и Министерство на финансите и респективно по целия процес на създаването и приемането на общинските бюджети. Защото това е основната карта, по  която ще се движи и развива всяка една община от областта“, обясни Антоанета Цонева.

Ангажиментите ѝ в последните дни са били в активни разговори с държавните институции за начина, по който трябва да протече възстановяването на Лъвино, връхлетяно от ураган преди десет дни. Тя не подмина бързата намеса на Община Исперих и местното кметство да се намерят цигли и нужните други строителни материали. Акцентира върху адекватната реакция на държавата, отделила 60 души по временната заетост, които да помагат  при разчистването на пострадалите сгради, както и на службите по социално подпомагане за отпуснатите еднократни помощи Днес народният представител ще има нова среща в РД „Социално подпомагане“, за да види как тече оценката на нуждите и разпределянето на помощи. Цонева припомни и че е направила парламентарно питане по темата.

Антоанета Цонева била в Лъвино и вчера и е много впечатлена от солидарността между хората, от начина, по който си помагат на място. „Видях хора, които са взели всичко в своите в своите ръце и покриви,  които преди седмица изобщо ги нямаше, днес вече имат конструкции. За мен беше много вълнуваща и една среща с доброволци от силистренско село, които вече цяла седмица работят там и правиха третия покрива в Лъвино. Това са хора, на които наистина трябва да свалим шапка, защото доброволците са „солта на земята“. Те са там, не защото очакват нещо, а защото искат да помогнат и наистина да участват във възстановяването на това село“, разказа тя.

Приемните за граждани на Антоанета Цонева ще продължат да бъдат поне всеки поне два понеделника в месеца, но в помещението на бул. „България“, където беше предизборният щаб на коалицията ПП- ДБ. „Това ще бъде клуб, място за срещи, на които да обменят опит и да дискутират нашите политики всичките ни 23-ма общински съветници в областта. Там ще бъдат и техните приемни“, обяви Цонева.

Накрая народният представител подчерта, че трябва да бъде вън от всякакво съмнение готовността – нейната и на колегите ѝ – да изпълнят поетите ангажименти на национално и местно ниво. „Няма да отстъпим от нашите приоритети, ще ги преследваме и ще ги защитаваме, защото сме дали такива обещания. Да не забравяме, че над 6200 души излязоха на втори тур и ни подкрепиха. Това са хора, които разчитат на нас. Но не само те – всеки един гражданин трябва да знае, че в лицето на „Продължаваме да промяната – Демократична България“ имат народен представител, който ще защитава неговите интереси“, категорична бе Антоанета Цонева.

/e-Razgrad/

Hits: 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.