Премиера на нова книга

Излезе от печат книга първа от поредицата Библиотека „Галерия Разград“.
„С мъдростта на миналото в светлината на бъдещето“ събира в едно по-голямата част от статиите и публикациите от периода, когато авторът им – Нели Николова, работи като главен уредник в Регионалния исторически музей в Разград. При селектирането им се оформят отделни теми. Така че изданието съдържа 14 раздела, като в последния раздел са включени някои научни публикации със съответния им научен апарат. Останалите статии са публикувани основно във вестник “Екип 7” и електронния сайт e-Razgrad.bg. Съдържа 98 статии и 7 научни публикации. Тъй като в процеса на подготовката текстовете се оказаха в голям обем, решението е всички публикации на военна тематика да бъдат оформени в отделна книга. Редактор на изданието е Георги Тодоров.
Книгите в тази поредица се издават с подкрепата на народния представител в 38-то и 39-то Народно събрание Никола Николов. Издава Редакционен съвет под общата редакция на Митко Ханчев, главен редактор на в. „Екип 7“. Издателство „Фабер“, Велико Търново. Книгата може да намерите в книжарница „Светлина“ в Разград.
А на премиерата на 3 април, сряда от 18: 00 часа в Художествената галерия “Проф. Илия Петров” изданието ще бъде официално представено пред гражданството.
Организатори на събитието са Редакционния съвет на поредицата и Регионалния исторически музей.
/e-Razgrad/

Hits: 85

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.