Пореден успех за танцьорите от клуб по спортни танци „Фея Данс” – този път в старопрестолния Търновград

През изминалия уикенд се проведе национален турнир по спортни танци „Болярска купа 2019” във Велико Търново. Участие в състезанието взеха 10 танцови двойки от КСТ „Фея Данс”. Всички наши състезатели се представиха блестящо и завоюваха множество успехи, съобщиха ръководителите на състава.

В категория 11Е участие взеха 3 двойки на „Фея Данс“. Георги Маринов и Андреа Йорданова, направиха своя състезателен дебют в тази категория и след прекрасно представяне заеха 7-мо място, Михаил Иванов и Никол Георгиева се класираха на финал и заеха 5-то място, като двойката взе участие и в надпреварата за „Болярска купа 2019” в категориите Деца II LA и Деца II ST и достигна до полуфинал и в двете категории.

На почетната стълбичка в категория 11Е се качиха двойката Кенан Мехмед и Симона Дайнова, като двойката грабна среброто.

При 13Е участие взеха Ангел Божанов и Надежда Дочева, двойката се класира на 3-то място, а също така взе участие и в надпреварата за „Болярска купа 2019” в категорията ЮМВ LA, като тук те се класираха на 9-то място и ЮМВ ST. Тук те се пребориха успешно с голямата конкуренция и достигна до финал – 7-мо място.

В категорията 15D, участие взеха отново 3 двойки на „Фея Данс“. Димитър Маринов и Кристияна Петрова заеха 6-то място, Емил Ефтимов и Полина Иванова се качиха на стълбичката и заеха 2-ро място, като двойката се класира 5-та на „Болярска купа 2019” категория ЮСВ LA.

Първо място в категория 15D грабнаха Христиан Сърмов и Виктория Николова. Двойката на Христиан и Виктория взе участие и в надпреварата за „Болярска купа 2019” в категориите ЮСВ LA и ЮСВ ST, като зае съответно 2-ро и 4-то място.

Двойката Михаил Николов и София Великова се качи на почетната стълбичка в категория 18D и грабна среброто, като се размиха с много малко от първото място.

 

Дебют в категория 11D направи и двойката на Йоан – Александър Ташков и Никол Нейкова, като заеха 5-то място. Двойката се състезава и за „Болярска купа 2019” в категория Деца II LA и Деца II ST, конкуренцията в тези групи беше изключително голяма, но въпреки това Йоан и Никол достигнаха до финал и в двете категории, като заеха 5-то място при Деца II LA и 4-то място при Деца II ST.

В категорията Деца II LA участие взе и двойката Милен Козарев и Поли Илиева, която след дълга и упорита борба достигна до финала и се качи на стълбичката, като грабна почетното 2-ро място.

Почивка за малките шампиони няма, защото идната събота и неделя им предстоят още две доста силни състезания в Несебър и Варна, а в края на месеца те ще мерят сили на най-престижното състезание за годината – Държавния шампионат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.