Полуфиналът на Националния конкурс за български танцов фолклор в категория от 13 до 18 г. ще е в Разград на 6 април

С подкрепата на кмета на Разград Добрин Добрев и съдействието на Капанския ансамбъл с директор Светослав Стойчев столицата на Лудогорието ще бъде домакин на полуфинала на най-силния и най-престижен национален конкурс за фолклорни танцови състави и ансамбли, представящи обработен танцов фолклор. Изданието през 2024 г. е във възрастова категория 13 – 18 г. , съобщиха организаторите от „Фолк Уърлд“.

Уникално събитие без аналог, което събира самодейни ансамбли от различни краища на България. Всички ансамбли и състави ще се хвърлят в тежка битка, за да се класират за финалния концерт на сцената на Националния дворец на културата в София на 22 юни – Ден на българския фолклор, където ще се борят за титлата най-добър самодеен фолклорен ансамбъл в България за 2024 г.

„Насладете се на красотата на българските народни танци, младостта и енергията на участниците, спиращи дъха хореографии, родните ритми и пъстротата на костюмите, докато престижно жури оценява изпълненията на участниците по тежка и безкомпромисна точкова система“, призовават организаторите.

Финалът на първото издание на Топ 10 – 2023 г. беше излъчен по БНТ-1 на 31 декември 2023 г. Всички, които са го гледали, знаят какво да очаквате на 6април на сцената на Общински културен център в Разград.

ТОП 10 – Български танцов фолклор е ежегоден национален конкурс за самодейни танцови ансамбли и състави в различни категории. Отличава се с най-тежките и трудни изисквания за достигане до участие и класиране на финал. Конкурсът е най-престижното фолклорно събитие в България за последните години и с най-големия награден фонд за отличените на финал състави и ансамбли.

Директор, организатор и основател на Топ 10 – Български танцов фолклор е Емил Димитров. За информация: 0899189117, top10@top10-folklore.com

Участници:

  • ФТА „Никола Гинов“ – Бургас, главен художествен ръководител Димитър Гинов;
  • ДФТА „Радост“ – Бургас, главен художествен ръководител Димитър Гинов;
  • ФА „Русчуклийче“ – Русе, главен художествен ръководител Нели Гарвалова;
  • АНПТ „Шумен“ – Шумен, главен художествен ръководител проф. д-р Катя Кайрякова;
  • ФТА „Сивек“ – Габрово, художествен ръководител Валентина Маринова;
  • ПДЮФА „Шарено герданче” – Търговище, художествен ръководител Светла Стаменова;
  • ФТФ „Дунавска младост“ – Тутракан, художествен ръководител Елена Атанасова.

/е-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.