Полиция на пътя за камиони и автобуси

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ ще се проведе следващата седмица.

От 10 до 16 октомври контролните органи ще следят за спазването на скоростта, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и други нарушения. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Разград.

Полицейската операция се организира от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони. Актуален пример за това са последните две тежки пътнотранспортни произшествия с участието на тежкотоварни автомобили.

На с октомври по главния път Варна – Русе, съответно в с. Осенец и преди Цар Калоян, в посока Разград, при които загинаха двама души. При една от катастрофите водачът напусна местопроизшествието и беше заловен часове по-късно в Търговище. Пробата на водача за употреба на наркотични вещества се оказа положителна.

В засилените проверки ще се включат служители на „Пътна полиция“, както и на Териториална и Охранителна полиция с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

/e-Razgrad/

Hits: 13

One Reply to “Полиция на пътя за камиони и автобуси”

  1. Няма смисъл големите си плащат такса спокойствие и знаят кота и къде ще са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.