Полетът на Пиронкова продължи с нов успех и място на четвъртфиналите на US Open

Невероятното представяне на Цветана Пиронкова на US Open продължи с четвърта поредна победа в турнира и достигане до четвъртфиналите. Българката се справи с 59-ата в света Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5), 6:4 за 2:53 часа.

Двете се срещнаха за четвърти път, а Пиронкова взе своя трети успех. Тя изпусна мачбол във втория сет и го загуби след тайбрек. След това българката успя да излезе от много трудна ситуация, но издържа физически, за да излезе победителка.

Дотук в турнира Пиронкова нямаше загубен сет, но срещу Корне за пръв път даде такъв на съперничката си. Двете играха много качествен тенис. Преди срещата с французойката тя победи убедително Людмила Самсонова, бившата №1 в света Гарбине Мугуруса и Дона Векич.

В четвъртфиналите тя ще се изправи срещу шесткратната шампионка в Ню Йорк Серена Уилямс. Американката срещна сериозен отпор, но успя да се справи с 15-ата поставена Мария Сакари след 6:3, 6:7 (6), 6:3. Мачът продължи 2.29 часа.

За българката това ще бъде първи четвъртфинал в Ню Йорк, като досега тя не беше прескачала четвъртия кръг. В турнирите от Големия шлем Пиронкова има полуфинал на “Уимбълдън” 2010 г., както и два четвъртфинала – в Лондон през 2011-а и на “Ролан Гарос” през 2016 г.

Срещу Серена Уилямс българката ще играе за пети път, като все още няма победа над нея.

“Това, което се случва е невероятно, нереално. Бях мнго изтощена в края, но трябваше да продължа да се боря. Не усещах толкова напрежение, просто гледах да бъда малко по-агресивна”, коментира Пиронкова.

Тя обясни, че се нуждае от почивка преди двубоя си с Уилямс. “Познавам добре играта ѝ, но сега се нуждая от почивка и ледена вана”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.