Властите препоръчват родителските срещи да са преди началото на учебната година

Образователното министерство ще напомни на училищата да проведат родителски срещи преди началото на учебната година, за да бъде предоставена цялата необходима информация и да се отговори на всички въпроси. Това каза пред Би Ти Ви ресорният министър Красимир Вълчев.

В отговор на въпрос той уточни, че няма начин да бъдат направени тестове на всички ученици в началото на новата година и повтори, че предстои трудна година, в която и ученици, и родители ще трябва да свикнат с това, че COVID-19 е наоколо и да се съобразяват с него. Министърът повтори данните от поръчаното от ведомството му социологическо проучване, според което преобладаващата част от родителите смятат, че децата трябва да се върнат в класните стати и да учат дистанционно само когато е наложително.

Наказанията за неспазване на задължителното носене на предпазни маски в училище са от забележка до преместване в друго училище, но се надявам да не се стига дотам, обясни Красимир Вълчев, като в отговор на въпрос поясни, че родителите няма да бъдат санкционирани. Той допълни, че родители и учители заедно трябва да убедят децата да спазват правилата. Вълчев напомни, че по-голямата част от времето децата ще пракарват в класните стаи, където носенето на маски не е задължително, а в междучасията е препоръчано на учителите да ги извеждат в дворовете, където също няма ограничения.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.