Поетесата Гюлсер Мазлум-Самахди представи четвъртата си книга

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим бе сред гостите на представянето на стихосбирката на Гюлсер Мазлум-Самахди в ХГ „Проф. Илия Петров” „Триумфът над тъгата”, съобщиха от пресценвтъра на местната администрация.
Тя поздрави поетесата за излизането на четвъртата й книга и й пожела да получава творческо вдъхновение от красивите неща около нея.
Събитието бе организирано от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и ХГ „Проф. Илия Петров”. Залата в галерията се оказа тясна за почитателите на изящното слово и творбите на Гюлсер Мазлум-Самахди. Гостите на представянето на стихосбирката имаха възможност да купят и от останалите книги на Мазлум – още две стихосбирки и сборник есета. Събитието имаше и благотворителна цел – авторката бе призовала вместо да получи цветя от гостите на събитието те да отделят средства за дарение за подкрепа на дейността на театрална трупа „Сцена на бъдещето” към ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Голяма част от гостите използваха и двете възможности да покажат своето уважение към поетесата – носеха цветя, но и пуснаха дарение в кутията, посветена на развитието на разградските таланти. Две от младите актриси – Светлозара Иванова и Селин Алтънай, представиха поетично-музикална композиция с част от творбите в стихосбирката.
Гюлсер Мазлум-Самахди е родом от село Веселец. Завършила е българска филология и психология. Работила е като учител по български език и литература и педагогически съветник в Разград и Исперих. Със свои творби е участвала в антологии на съвременни български автори, публикувала е и в литературни сайтове.
Впечатленията си от творчеството на Гюлсер Мазлум-Самахди представиха авторът на предговора на книгата Яхя Акбулут, директорът на РБ „Проф. Боян Пенев” Димитър Петров, ръководителят на трупата „Сцена от бъдещето” Севдалина Петкова, поетесата Нурдан Чете и други.
/e-Razgrad/

Hits: 40

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.