Още красоти в коледната украса

В Разград започна поставянето на коледната украса, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация. С дейностите за коледна атмосфера по улиците и площадите в града са ангажирани „Паркстрой“ и варненска фирма.

В централната част на Разград – в района на Общинския културен център в посока паметника на Майстор Манол, е инсталиран най-новият елемент от градската коледна украса. Проектът на варненската фирма „Персеиди в нощно небе“ включва 16 звезди в три вида размера и 150 светещи тръби „голям падащ сняг“. Останалата част от украсата в района на Общинския културен център, също дело на варненската фирма, вече е позната на жителите и гостите на Разград от предишните две години. Проектът „Замръзналата Часовникова кула“, светещият фонтан с момченцата и флаш светлините по дърветата около него се превърнаха в любимо място за разходка и снимки на малки и големи миналата Коледа.

Варненци ще украсят и коледната елха пред Новия театър. Предвижда се тя и светлините около нея да светнат на тържество на 6 декември.

Междувременно и работниците от “Паркстрой“ поставят коледната украса по улиците в централната част на Разград и в кварталите. Както и миналата година по-малки от градската коледни елхи ще има в: жк „Орел“ – до баскетболното игрище и в Южния парк, в жк „Абритус“(„Водна централа“), градинката пред прокуратурата и в жк „Бели Лом“ – в района на блоковете „Морави“. Коледни светлини се поставят по улиците: „Дунав“, „Васил Левски“, бул. „България“, Моста с лъвчетата, моста до  „OMV“, на Ларгото, на площад „Възраждане“(пред Стария театър). Нов елемент са лампичките на наскоро зацветеното кръгово кръстовище до пешеходната зона на бул. „България“, обновен ще е и детският кът с шейната на Дядо Коледа, чиито елементи традиционно „Паркстрой“ изработва. В различни райони на града ще има и билбордове с новогодишно поздравление от Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 137

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.