Очарованието на кометата Neowise осветява археологическия парк на Сегеста

Очарованието на кометата Neowise осветява археологическия парк на Сегеста. Спектакълът на природата се среща с великолепието на историята, в прекрасната снимка на Дарио Джаннобиле. Кометата, открита през март и станала видима с просто око през юни, завладя съзнанието на ентусиасти и експерти.

Фотографията на Дарио Джаннобиле бързо обиколи света. Заслугата е преди всичко в умението на фотографа, който успя да улови този безценен момент.

Ето как Джаннобиле описа изображението в социалните мрежи:
През последните години всички снимки, които направих, също имат за цел да популяризират нашата земя по целия свят! Мисля, че успях да дам своя малък принос, по своя начин с изстрелите, които НАСА (и не само) са рестартирали.. Продължавам с други места като замъка Gresti, Пунта Бианка – Агридженто, Isola delle Femmine, Седжеста и Племирио. Надявам се и занапред да продължа, за да бъде популяризирана тази фантастична земя, която благодарение на своето историческо и културно наследство ни напомня, че ние сме един народ под едно небе!!!

За пореден път очарованието на някои места в Сицилия е неописуемо… Дорийският храм на Сегеста изплува от мрака на долината! Уникално място без модерна обитаема зона. Потопена в природата, изглежда, че е стояла от незапомнени времена от хълма, на който е построена.

Мълчанието и звездите отново придружават търсенето на мечтания момент, който ще ни позволи да затворим очите си и да се опитаме да преживеем обитаваната зона на Сегеста с фантазия. Кой знае как е изглеждал храмът навремето. Може би осветен от светлините на древния град.

Останките му все още могат да се видят в планината над храма и на върха на който е построен красив гръцки театър с изглед към долината. И до днес театърът изпълнява своето предназначение и през летните нощи се поставят спектакли на гръцки и латински автори.

Отидох на това място с конкретното намерение да снимам кометата Neowise 2020, докато тя се издига зад храма. На кадъра изглежда, че кометата като че се гмурва в храма, сякаш иска да се потопи в историята.

Накратко, това не е просто място в Сицилия, а в цялата средиземноморска култура. Така че тук небесната звезда ни напомня, че всички сме един народ под едно небе!”
Снимка: Dario Giannobile
Източник: siciliafan.it

Превод: Нели Николова

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.