Очакват над 2.6 милиона лева приходи от общинска собственост в Разград

21 докладни записки бяха приети за февруарското заседание на Общински съвет-Разград днес, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

С първото си решение за сесията местните парламентаристи одобриха предложената от кмета Денчо Бояджиев Програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2022 г. Очакванията са в местния бюджет от наеми на общинско имущество да влязат 1 415 034 лв.; от продажби по реда на Закона за общинската собственост – 671 300 лв.; от вещни права – 484 511 лв.; от концесии – 60 000 лв. или общо 2 630 845 лв. Разходите, свързани с придобиване, управление и разпореждане с общински имоти пък ще са 144 606 лв.

Три общински имота бяха предоставени за управление от други  институции: на Висшия съдебен съвет – на Административен съд-Разград; Окръжна прокуратура и Районна прокуратура; на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол /ИАСАС/ и на Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“. Учредено бе и безвъзмездно право на ползване за кореспондентски пункт на помещение на третия етаж в Битовия комбинат на Българско национално радио.

Със свое решение съветниците актуализираха договорите за наем на имоти и части от имоти-публична и частна общинска собственост и на договори за концесия в съответствие с годишната инфлация за изтеклата календарна година според Националния статистически институт – 7,8%.  Съобразно инфлацията за земеделската година с 4,8% пък бяха актуализирани договорите за наем и аренда на земеделски земи от общинския поземлен фонд.

На сесията днес бе взето решение за предоставяне на 1419 пространствени кубически метра дървесина на: детски градини, кметства и населени места, социални структури, общински обекти, читалища, пенсионерски клубове, църкви, мюсюлмански храмове, военно-инвалиди и военно пострадали на цени между 12,00 и 48,00 лв. на кубик.

На сесията бе приет и отчетът за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните през 2021 г., според който децата, извършили противообществени прояви в общината през миналата година са 49, шест от тях – момичета. Общо извършените деяния са 37. Според отчета на Комисията ръст бележат групово извършените простъпки – 38%, равен брой са кражбите и нанасянето на телесни повреди – по 11 случая.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.