Присъда и 100 лева глоба за опит за подкуп на полицаи с 25 лв.

Окръжен съд-Разград призна за виновeн 27-годишния Христо Дж., за това, че предложил и дал подкуп на полицейски служители. Мъжът е роден в Шумен, живее в София и е с чисто съдебно минало. 

От пресслужбата на съда припомнят, че вечерта на 02.02.2022 г. в Исперих, въпреки че бил неправоспособен водач, Христо шофирал лек автомобил „Ауди А6“. Приближавайки едно от кръстовищата в града забелязал патрулен автомобил пред училище „Васил Левски“, който осъществявал контролна дейност. За да избегне проверка спрял, дал на заден ход, завил по съседна улица и спрял. Полицейските служители се усъмнили в действията на водача на автомобила и решили да му извършат проверка, от която се установило, че е неправоспособен водач на МПС.

Един от полицейските служители му обяснил, че за извършеното нарушение ще му бъде съставен акт. За да избегне санкционирането, Христо предложил „да ги почерпи“. След като му обяснили, че това няма как да се случи, полицаите го поканили до патрулния автомобил, за да бъде тестван за употреба на алкохол. Отваряйки багажника, за да извадят дрегера, подсъдимият пуснал вътре две банкноти по 10 лева и една от 5 лева.

Делото беше гледано в условията на съкратено съдебно следствие по искане на подсъдимия, който призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и изрази съжаление за стореното. При тази процедура, при постановяване на осъдителна присъда, наказанието „лишаване от свобода“ задължително се намалява с 1/3.

За предложения подкуп съдебният състав наложи на Христо Дж. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца и глоба в размер на 100 лв. Заради съкратената процедура присъдата беше намалена с 1/3 до 4 месеца „лишаване от свобода“. Изпълнението на така наложеното наказание се отлага с 3-годишен изпитателен срок.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.