ОУ „Васил Левски“ представи добри практики по математика на национална конференция

ФОРУМЪТ „МАТЕМАТИКАТА Е ЗА ВСЕКИ“  СЪБРА УЧИТЕЛИ И ЕКСПЕРТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА * 532-МА ГО ПРОСЛЕДИХА ОНЛАЙН

Национална конференция, посветена на новите подходи и практики в STEAM обучението в условията на включваща среда, организира ОУ „Васил Левски“ в Разград. Форумът бе фокусиран върху педагогическите практики от обучението по математика в прогимназиален етап, в рамките на проекта „Математиката е за всеки“, който е част от програмата „Учим заедно“ на фондация „Заедно в час“ и е финансиран от Фондация „Америка за България“.

Срещата събра близо 80 учители по математика от областите Разград, Русе, Търговище, Добрич, Бургас, които работят в 18 училища. Освен педагозите, във форума се включиха и партньорите на училището домакин – Сдружение „Образование без раници“ – София, което администрира световната дигитална платформа Кан Академия в България; математикът, блогър и мотиватор Мариела Станчева, автор на педагогически техники за геймифициране на обучението в часовете по математика; представители на Центъра за творческо обучение – София, които подпомагат дигитализацията на българските училища.

Сред гостите, бяха зам.-кметът на Разград Хабибе Расим, зам.-областният управител Найден Късов, представители на РУО на МОН в града, бе и Стив Матушак, директор завод в „ADM – Разград“. Освен от участниците във форума, състоял се в залите на хотел Cartoon, събитието бе проследено онлайн от 532-ма души, заинтригувани от дискусията, инициирана от училището в Разград.

В пленарните сесии и в четирите работилници бяха дискутирани теми, свързани с образователните трансформации и уменията за иновации в училище, подходите и практиките за създаване на включваща среда в часовете по математика. Сред лекторите бяха Ивелина Пашова – ръководител „Обучения на училищни екипи“ във Фондация „Заедно в час“ и представители на партньорските организации, участвали в реализацията на проекта. В панела на учителите освен преподавателите от училището домакин, участие взеха дългогодишният директор на МГ „Баба Тонка“ в Русе Митко Кунчев и учителят по математика от СУ „Христо Ботев“ в Карнобат Ганка Радева, която следи и вече прилага в практиката си подходите на колегите от Разград.

Директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова изрази желанието на училищния екип да продължи сътрудничеството си с педагозите от цялата страна за обмен на практики, свързани с модернизирането на преподаването по STEM дисциплините. Тя призна, че се планират следващи издания на форума и призова директорите и учителите от всички общини в област Разград да се включат догодина с представяне на своя опит във форума.

Младата учителка от ОУ „Васил Левски“ Величка Иванова, която е възпитаник на Фондация „Заедно в час“, представи два продукта на проекта „Математиката е за всеки“. Първият е специална бланка за урочен план, разработена от колегията, която се използва при създаването на иновативните уроци. Освен нея, на конференцията бе промотиран и сайтът https://math4all.vlevski.com/, специално замислен, за да подпомага учители, ученици и родители със съдържание, създадено в рамките на проекта.

Училищният психолог Стела Ковачева представи системата за измерване въздействието на иновациите в училището. Проучването сред ученици и родители показва висока подкрепа от страна на училищната общност към дейностите, свързани с модернизацията на образователния продукт в ОУ“Васил Левски“ стана ясно от презентацията.

Училищният екип благодари на всички седмокласници, включили се като доброволци в организирането на конференцията. Специални благодарности и на „Лудогорско пиле“ за спонсорската подкрепа за форума

/e-Razgrad/

Hits: 127

One Reply to “ОУ „Васил Левски“ представи добри практики по математика на национална конференция”

  1. Практиката на ОУ Левски, в областта на математиката се изчерпва с присъствието МГ в сградата да училището, преди години
    Вземете статистика, на приетите деца в 7 клас, в МГ, и ще видите , ОУ Левски не е на челните места по подготовка по математика.
    Просто факти са такива!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.