Осъдиха 53-годишен за закана с убийство и отвличане

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура, адвоката и обвиняемия Светлан И., с което той се призна за виновен по повдигнатите спрямо него две обвинения – за отправяне на закана за убийство и отвличане на жена. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

В периода от 28.10.2021 г. до 31.10.2021 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийството на жена, с която живял за кратко. След възникнала кавга между тях в дома му, той я заплашил с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“, като заканата възбудила основателен страх у пострадалата от осъществяването му. Изплашена, пострадалата успяла да се прибере в апартамента си.

На 31.10.2022 г. Светлан я причакал и натикал в автомобила си. Тръгнал в посока Шумен, но след като й позвънили по телефона и дала информация къде и с кого се намира, той се върнал и я оставил в Разград.

По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от съда, обвиняемият получи наказания за всяко от двете деяния. Съдът му определи едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно 1 година „лишаване от свобода“, което се отлага за изпитателен срок от три години.

Освен това спрямо него следва бъде осъществявана възпитателна работа от МВР по местоживеенето му. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски в размер на 781,50 лв.

Съдебният акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.