Приемат проекти за подобрявана енергийната ефективност на малки и средни предприятия

ЕКИПЪТ НА ОБЛАСТНИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В РАЗГРАД ПРЕДСТАВИ КАЛЕНДАРА СЪС СЪБИТИЯ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

Пред журналисти и партньори екипът на Областния информационен център в Разград представи текущи и предстоящи събития, представляващи интерес за местните общности в региона.

В рамките на процедура „Възстановяване на малки и средни предприятия чрез подобряване на енергийната ефективност” на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” от 3 май могат да кандидатстват всички малки и средни предприятия, които извършват дейност по код С „Преработваща промишленост”, съгласно КИД 2008. Минималният размер на подкрепата за индивидуален проект е 25 000 лева, а максималният – 150 000 лева.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ за един проект е максимум 50%. Получените средства могат да се инвестират в модерни машини, съоръжения и енергоспестяващи системи, с които фирмите да намалят разходите си за електроенергия, природен газ, течни горива и др. енергоносители.

Проектни предложения се подават до 16:30 ч. на 23 май 2022 г.

 

На 9 май – Деня на Европа ще се състои кампанията „Дни на Европа в Разград”. Инициативата се провежда за единадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието. Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

 

На следващия ден – 10 май, ОИЦ – Разград ще се включи в юбилейната 20-та инициатива „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България, под надслов „Силата на един екип“. Одобрени са петима желаещи ученици да бъдат „експерти по европрограмите“ в офиса на ОИЦ за ден. Всеки участник ще получи сертификат.

 

В периода 12-20 май ще е пролетната информационна обиколка на експертите от ОИЦ в седемте общини от областта. На изнесените приемни във всеки общински център ще бъде предоставена информация за актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти и дейности до края на 2022 година.

 

На 26 май в платформата ZOOM ще бъде онлайн представена Програмата „Еразъм за млади предприемачи”. Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата, Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара Разград и Областен информационен център – Разград. Програмата осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране и/или успешно управление на малък бизнес в Европа. Достъпна за нови и за опитни предприемачи. Желаещите да вземат участие в онлайн събитието трябва да се регистрират на следния линк, в срок до 25 май 2022 г.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.