Основните неща в баскетбола – под форма на игра

В рамките на регионалния лагер за попълване на националния отбор по баскетбол пре момичета до 14 години Разград бе домакин и на събитие по проекта на FIBA за популяризиране на баскетбола сред момичетата „Her World, Her Rules“.

Фестивалът в зала „Абритус“ събра деца от 7 до 11 г. и бе воден от Албена Брънзова – мениджър „Развитие на женския баскетбол“ към Българската федерация по баскетбол, и екип от 15 треньори, сред които разградските наставници Пенко Велчев и Бойко Асенов.

Децата бяха подкрепяни от най-перспективните състезателки до 14 години в региона и умело водени от треньорите, подбрали най-забавни и полезни игри и упражнения. Така всички успяха да научат и да предадат наученото с цел популяризиране на баскетбола – игра, която развива физиката и интелекта.

Неколкодневният спортен форум бе подготвен съвместно с екипа на „Вълци Разград“ и с помощта на Община Разград и с безценната подкрепа на “Амета” с търговската марка “Лудогорски пиле”. От БФ Баскетбол благодариха на клуба за гостоприемството и безупречната организация, както и на ПФК „Лудогорец“, който също съдейства, предоставяйки конферентната си зала.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.