Освободиха директора на кубратската болница, тръгват си и 20 лекари

Мнозинството от общинските съветници в Кубрат освободи от длъжност управителя на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Павлина Мичева.

В нейна защита и протестиращите болнични служители бяха съветниците от местната парламентарна група на „Земеделски народен съюз“, както и независимият съветник Мариета Борисова.

Временно изпълняващ длъжността от днес до провеждането на конкурс за титуляр ще е д-р Леман Балканджиева, специалист по вътрешни болести. Близо 20 медици от болницата са подали заявление за напускане в знак на протест срещу това решение.

В подкрепа на протестиращите д-р Денислав Белинов подчерта, че болничното заведение в Кубрат е пред угрозата да остане без лекари и персонал и предложи досегашният управител да остане на поста до провеждането на конкурс за нов управител. Такова мнение сподели и Мариета Борисова. Предложението за удължаване договора на настоящия управител обаче не беше прието и бе отхвърлено с 12 гласа „против“ и с уверенията на общинското ръководство, че Кубрат няма да остане без болница и лекари

На финала д-р Леман Балканджиева увери, че ще работи с всички служители на болницата и подчерта, че ще направи всичко по силите, за да оправдае очакванията и на пациентите, и на медиците.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.