Общо събрание на областната организация на БЧК

Областната организация на БЧК проведе своето Общо събрание за 2023 г., а зам-кметът на  Разград Зорница Евгениева, която бе гост на форума, поздрави делегатите и от името на местната управа отправи приветствие към червенокръстците.

„Поздравления за това, че успявате винаги да разберете потребностите на хората от най-уязвимите групи и да помогнете на: пенсионери, безработни, хора с ниски доходи, самотни родители, многодетни семейства, хронично болни и хора с увреждания“, каза в приветствието си Зорница Евгениева и акцентира на дейността на младите хора, които се включват активно в доброволчески дейности.

Гости на форума бяха още: Веселин Ганчев – председател на УС на Планинската спасителна служба към БЧК, представители на областната администрация и останалите общини в Лудогорието, на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“. Кметовете на Исперих, Кубрат, Завет, Лозница и Самуил бяха изпратили поздравителни адреси.

Отчетът за дейността на Областната червенокръстка организация бе представен от председателя на Областния съвет д-р Мария Пеева. 3015 са членовете на БЧК в областта, мрежата от структури включва 7 общински организации и 98 дружества. Доброволците на БЧК са 364, а на БМЧК – 142, общо са положили 6439 часа доброволен труд. 1334 са подпомогнатите с хранителни пакети и дрехи жители на региона, както и 16 социални заведения. Областната структура е участвала и инициирала множество кампании по конкретни случаи като стихията в Лъвино, земетресението в Турция и Сирия и други.

/e-Razgrad/

Снимка: Община Разград

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.