Общо отчетно събрание на Разградската областна червенокръстка организация

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов, зам.-кметът на Разград Милена Орешкова, началникът на РУО-Разград Ангел Петков и представители на общини от областта бяха официални гости на Общото отчетно събрание на Разградската областна червенокръстка организация.

Гюнай Хюсмен приветства делегатите и изрази своята пълна подкрепа за тяхната дейност. Той благодари на БЧК от името на държавата за високохуманната и ползотворна дейност на територията на областта, за тяхната всеотдайност, както и за доброто сътрудничество между Областна администрация – Разград и Областната червенокръстка организация, и пожела успех и за в бъдеще.

Евгени Драганов също поздрави червенокръстците с ефективната им дейност, както и за това, че привличат към доброволчество младите хора от региона.

Гости на събранието бе и д-р Николай Чобанов – член на Националния съвет на БЧК и Василка Каменова – зам.-генерален директор на БЧК и ръководител направление финансово-стопанска дейност.

На общото събрание бяха обсъдени отчетът за дейността на областната червенокръстка организация за 2019 г. и планът за дейността й през 2020 г.

На територията на областта работят 7 общински червенокръстки организации, всяка със свой облик, специфика и приоритети. Те обединяват 117 дружества, с 3305 членове. Процентът на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е 2,96 %, което е над усреднения за структурите на страната процент.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.