Общините се обединиха около съвместно становище за социалните услуги в Разградско

Областният управител Владимир Димитров свика работна среща с кметовете на общини и представители на дирекциите „Социално подпомагане“ в Разградско, за да обсъдят социалните услуги в региона, които да бъдат включени в Националната карта на социалните услуги. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

С това завърши продължилата един месец процедура по обществено обсъждане на разработените от Агенцията за социално подпомагане проект на Анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги и предложение за Националната карта на социалните услуги. Те се финансират изцяло или частично от държавния бюджет, на база потребностите във всяка област и община.

През изминалия месец общинските администрации организираха публични дискусии по проекта, в частта за социалните услуги в съответната община. Кметовете изпратиха обобщена информация за резултатите от обсъжданията на съответните дирекции „Социално подпомагане“.

Областният управител организира обсъждане, свързано с нагласите на кметовете на общините към социалните услуги, включени в предложението за Националната карта. Той организира и поредица от работни срещи с експерти за изготвяне на документ с общата визия на общините за местоположението и капацитета на социалните услуги на областно ниво в региона.

На днешната работна среща кметовете се обединиха около съвместно становище за вида, местонахождението и броя места на социалните и здравно-социалните услуги в оибластта, които да бъдат включени в Националната карта.

Областна администрация също ще даде становище засоциалните услуги на областно ниво и ще предостави на АСП постъпилите по време на общественото обсъждане предложения от заинтересовани страни, като например неправителственият сектор.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.