Община Разград се включва в национална кампания „Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“

За пореден път община Разград се включва в национално значима кампания в областта на здравеопазването.

Тя е инициирана от Асоциацията за инсулт и афазия и е под надслов „Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта“. Инициативата е по повод 29 октомври, Световния ден за борба с инсулта.

В Разград като част от кампанията са разпространени плакати и листовки в лечебни заведения за извънболнична помощ, в Дом за стари хора и в пенсионерски клубове. Общинската администрация безрезервно подкрепя информационната кампания за повишаване разпознаваемостта на симптомите на инсулта.

В настоящата кампания е предвидено излъчване на кратък клип със симптомите на заболяването, безплатно осигуряване на щендер-тристен до общините, които за първи път партнират на Асоциацията за инсулт и афазия, разпространение на листовки и плакати, осветяване на знакови обекти в страната в лилаво (цвета на борбата с инсулта). В програмата са включени безплатни прегледи организирани от лечебни заведения в страната, партниращи на асоциацията в кампанията, както и разнообразни културни и информационни събития, между които и достъп до групи за взаимопомощ за прекаралите инсулт за всяка от областите в България. Групите са достъпни във Фейсбук страницата на Асоциация за инсулт и афазия.

/e-Razgrad/

Hits: 33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.