Община Исперих подпомогна с 90 000 лева болницата в града

Община Исперих преведе сумата от 90 000 лева за подпомагане на местната болница в условията на пандемията КОВИД-19, съобщиха от местната администрация.

„Общинските болници нямат необходимия ресурс за лечение на болни с корона вирус пациенти. Почти всички общини са открили дарителски кампании за подкрепа, тъй като в местните бюджети не са предвидени средства за ситуациите, които извънредното положение наложи. За да подпомогнем болницата в усилията й да създаде условия за адекватна грижа към пациентите, ние направихме актуализация на бюджета на общината за 2020 година. В условията на тази пандемия най-важно е да опазим живота и здравето на нашите съграждани. Защото най-голямото богатство на един град са хората, които живеят в него“, казва кметът Белгин Шукри.

Решението за помощта бе взета извънредно заседание общинските съветници в Исперих преди няколко дни след заповедта на министъра на здравеопазването, която включи болницата в списъка с лечебни заведения, които ще извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. От болничното заведение алармираха, че от финансова гледна точка това ще затрудни изключително много дейността им и изразиха нуждата от закупуване на респиратори и предпазни средства в контекста на мерките за борба с епидемията от коронавируса. Болницата вече бе обособила отделение за лечение на пациенти, заболели от вируса.

„С оглед на усложняващата се епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавирусната инфекция, бе наложително да предприемем ефективни мерки, за да функционира здравното заведение спокойно и да гарантира адекватна грижа към всеки пациент. След като предварително обсъдихме и съгласувахме мнения с представителите на всички политически партии, част от местния парламент, решихме да направим извънредна сесия за актуализация на бюджета на Общината за 2020 година. В трудни моменти всички трябва да обединим усилия и да сме единни в решенията и в действията си“, коментира тогава кметът Белгин Шукри.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.