Общественият дарителски фонд за Разград подписа договорите с организациите, спечелили проекти за финансиране през 2020 г.

В тържествена обстановка и пред светкавиците на фотоапаратите Общественият дарителски фонд за Разград подписа договорите с организациите, спечелили проекти за финансиране през 2020 г.

„Община Разград е съпричастна и готова да оказва съдействие на благородни инициативи като тази“, сподели заместник-кметът Милена Орешкова с присъстващите на церемонията. Тя изрази и личното си положително отношение към дейността на Обществения дарителски фонд за Разград, припомняйки, че е „част от ятото“(символът на Фондацията) още от възникването на идеята за Фондацията.

Подпис и печат под договорите от страна на Фонда постави председателят на УС Стефан Томов, който в началото на церемония заяви, че той и колегите му единодушно са подкрепили предложенията на спечелилите финансиране за развитие на талантите на децата на Разград и традициите на местната общност.

През 2020 г. Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ ще подкрепи с общо 43 441 лв. пет проекта.

5520 лв. получава Спортен клуб по колоездене „Спринт“ за подобряване на материалната база, усъвършенстване на тренировъчен процес, участия в състезания и социални прояви.

Спортен клуб „Спорт за всички“ получава 3400 лв. в подкрепа на първенството на единствената в страната Ученическа волейболна лига.

Читалище „Самообразование“ в Побит камък може да разчита на 5600 лева за провеждане на традиционния фолклорен събор „Събрало се наше село“.

Детската танцова школа “Хорце“ към Центъра за работа с деца получава 6860 лева за 14 нови женски кюстендилски костюма, част от новата творческа продукция на школата.

А с помощ от 22 061 лева Сдружение „Лудогорие-Разград“ ще преобрази детската площадка в градинката пред хотел „Централ“ така, че на нея да се забавляват в свободното си време и децата с увреждания в града.

Част от спечелилите финансиране ще имат и съвместни инициативи – децата от „Хорце“ ще са на събора в Побит камък на 4 юли, а колоездачите ще се включат в инициатива на Центъра за работа с деца.

 

Припомняме, че през миналата година Фондацията, в сътрудничество с Фондация “Америка за България”, подкрепи с 84 540 лева реализацията на 8 проекта на обща стойност 126 675 лв. Сред събитията, предизвикали най-голям интерес, бяха: Детският панаир, Ученическата кулинарна олимпиада, Международният кинофестивал за детска и младежка публика, Баскетболен клуб „Вълци – Разград“, Спортен клуб по колоездене „Спринт“, СК „Джудо и джиу джицу“и Клуб „Дебати“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.