Областният управител се ангажира спешно да осигури помещение на Ресурсния център

Областният управител Владимир Димитров прие днес ръководството на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) по повод тяхно писмено искане за предоставяне на помещение, в което да се изгради модерна, функционална и достъпна среда за работа с децата със специални образователни потребности, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

Центърът е държавна структура към Министерството на образованието и науката и в момента се помещава в общински имот /сграда на бившия МУЦ/, който е неудобен за изпълнение функциите му.

По принцип регионалните центрове ползват имоти – публична държавна собственост, затова директорът Милена Стоянова отправи молбата си към областния управител, ако има подходящо помещение, то да им бъде предоставено. „В общински имот ние не можем да правим ремонт и да оборудваме необходимата база“, каза Стоянова. „Това може да се случи само в сграда публична държавна собственост. Помещението не може да е и извън града, трябва да е в Разград, тъй като обслужва цялата област“, уточни още тя..

Регионалният център работи в момента с 220 деца и ученици, като има за задача да подсигури най-добри условия за децата със специални образователни потребности.

„Имаме необходимост от помещение с подходящи архитектурни и социално-битови условия“, заявиха от ръководството на Центъра. “Закупили сме оборудване за сензорна стая, а имаме оферта и за солна стая, които не можем да поставим в помещението, в което работим сега. Наложително е спешно да се преместим.“, казаха още те.

Владимир Димитров заяви, че са огледани всички възможности и засега единствената сграда държавна собственост, която отговаря на условията е тази на бул. „България“ 15. Той се ангажира да съдейства Центърът най-скоро да се премести в някое от помещенията там и поясни, че в сгради – държавна собственост, с предимство се настаняват държавни организации.

/e-Razgrad/

Hits: 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.